Disco DJ

Disco DJ gezocht? Dan zit je goed bij Dj Tom.

Ben je begonnen met de voorbereiding van uw verjaardagsfeest, bedrijfsfeest, … en wil u als Thema een leuke Disco Party met de beste discomuziek uit de jaren 70, 80, 90 informeer dan naar de mogelijkheden bij DJ Tom Cosyns.

Disco DJ boeken

Disco DJ Tom Cosyns kan alle muziekstijlen naadloos door elkaar draaien. Zijn jarenlange ervaring als DJ in vele discotheken in Vlaanderen en honderden feesten met zijn discobar zorgen er voor dat hij uw disco feest tot een ongekend succes maakt. Tom zal de leukste boogies en Swing muziek draaien in combinatie met de beste dansnummers uit de Disco periode denk maar aan: Boney M, The Tramps, Dan Hartman, Jimmy “Bo” Horne, Donna Summer, Barry White, Gloria Gaynor, Earth,Wind & Fire, Kool & The Gang en nog veel meer, dat waren heel belangrijke artiesten uit het Disco Tijdperk.

Disco DJ Tom is te boeken voor een DJ set van 1u, 2u, 3u of een volledige avond met of zonder installatie.

Disco DJ

Zorg voor aangepaste decoartie

Voor een Disco Party kan je heel wat decoratie materiaal kopen om de zaal of locatie mee te versieren en uiteraard mag de disco kleding niet ontbreken. Disco kostuums, Glitter & Glamour kleding en accessoires kan je in heel wat winkels aankopen. Een belangrijk aspect bij het kiezen van een disco DJ is het muziekaanbod. Bepaal vooraf goed welke muziekstijlen u wilt horen tijdens het feest. Wilt u bijvoorbeeld voornamelijk popmuziek of juist meer dancemuziek? Het is belangrijk dat de DJ uw wensen begrijpt en er rekening mee houdt bij het samenstellen van zijn playlist.

Contact

Tom Cosyns zal jou disco party tot een zeer geslaagd geheel brengen. Vraag meer info of een offerte en bel: 0495/21 45 83, mail: info@djtom.be of ga naar ons contactformulier.


Disco

Disco verwijst naar een muziekstijl die inlvoeden heeft uit de funk-, soul-, en salsamuziek. Een populaire periode met bekende namen als Michael Jackson, Madonna, ABBA en KC & the sunshine band! Niet gek dat deze periode veelvuldig als themafeest wordt ingezet. 

De commerciële hoogtijdagen van de disco begonnen in de jaren 1973-’74 met de hits ‘Never can say goodbye’ van Gloria Gaynor (1973) en ‘Rock your baby’ van George McCrae (1974). Met het uitkomen van de discofilm Saturday night fever in 1977 was de rage op zijn hoogtepunt. Donna Summer was een zangeres die binnen het genre, als “Queen of Disco”, de status van superster verkreeg. Ook artiesten als de Bee Gees, Rod Stewart, Kiss en de Rolling Stones maakten korte of langere tijd muziek binnen het genre. Om de disco-beleving nog intenser te maken introduceerden sommige artiesten aanstekelijke danspasjes die dankzij de genoemde cultfilm en de hierop inspelende dansscholen erg populair werden. Typische disco-dansstijlen zijn de ‘funky chicken dance’, ’the hustle’ (Van McCoy), de ‘bump’ (Penny McLean), de ‘boogaloo’, ‘mashed potato’, de ‘robot’ (Michael Jackson), de ‘bus stop’ etc

Sinds 2017 is DJ Tom Cosyns Resident DJ bij Moose Bar Vlaanderen. Het Nationale Apres Ski fenomeen van Discotheek Versuz  dat loopt van begin november tot eind maart elk jaar. Tijdens de zomerperiode draait Tom in Ipenama Beach en Bloom. Tom Cosyns stond in 2019 voor de eerste keer op Tommorowland, in 2022 draaide hij er 3 keer en ook in 2023 zal hij in Boom het beste van zichtzelf geven. 

Disco Party in Salons De Waerboom in Groot Bijgaarden

DJ Tom Cosyns in actie

Disco DJ Tom Cosyns is de juiste keuze voor uw feest

Een disco DJ is een belangrijk onderdeel van elk feest, zowel groot als klein. Hij zorgt voor de juiste sfeer en het juiste muziekaanbod, zodat iedereen zich op zijn gemak voelt en het feest een groot succes wordt. Maar hoe vindt u de juiste disco DJ voor uw feest? In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten die u in acht moet nemen bij het kiezen van een disco DJ.

Kijk of de DJ over voldoende ervaring beschikt. Hoe langer de DJ al actief is, hoe beter hij in staat is om het feest op de juiste manier te begeleiden. Vraag ook naar referenties, bijvoorbeeld van andere feesten die hij heeft muzikaal begeleid. Op basis hiervan kunt u een beter beeld krijgen van zijn stijl en werkwijze.

Informeer naar de technische mogelijkheden van de DJ. Heeft hij bijvoorbeeld een eigen geluidsinstallatie en verlichting, of moet u deze zelf regelen? Het is belangrijk dat de DJ over voldoende technische middelen beschikt om het feest op een professionele manier te begeleiden.

Prijs

Disco Dj Tom Cosyns kan je boeken aan de prijs van € 725 zonder vevoervoerskost.

Samenvattend

Om de juiste disco DJ te vinden voor uw feest, is het belangrijk om te letten op het muziekaanbod, de ervaring en referenties van de DJ, de technische mogelijkheden en de prijs. Door deze aspecten in acht te nemen, kunt u er zeker van zijn dat u met Disco DJ Tom Cosyns de juiste man hebt.

Wat is disco muziek? 

Disco muziek is een populaire stijl die zich in de jaren 70 heeft ontwikkeld en nog steeds een grote impact heeft op de muziekindustrie. Deze stijl is ontstaan uit funk, soul en R&B en heeft een aantal kenmerken die het uniek maken. In dit artikel nemen we een diepgaande kijk op wat disco muziek is, hoe het is ontstaan en waarom het nog steeds zo geliefd is.

Disco muziek is ontstaan in de jaren 70, toen de dansclubs in New York City explosief groeiden. DJ’s en producers zochten naar muziek die het publiek op de dansvloer kon houden en mixte verschillende stijlen, waaronder funk, soul en R&B, om de perfecte beat te creëren. Deze nieuwe stijl werd snel populair onder het publiek en disco muziek was geboren.

Kenmerken van disco muziek

Disco muziek wordt gekenmerkt door een up-tempo beat en een herhaling van baslijnen. De muziek is gebouwd om te dansen en heeft een sterk gevoel van vermaak en vrijheid. Ook zijn er veel blazers en strijkers gebruikt in de muziek, wat het een unieke sound geeft.

Disco muziek werd snel populair in de jaren 70 en bereikte zijn hoogtepunt in de jaren 80. Veel bekende artiesten, zoals Donna Summer, The Bee Gees en Chic, hebben bijgedragen aan de populariteit van de stijl. Ook films als “Saturday Night Fever” en “Grease” hebben bijgedragen aan de populariteit van disco muziek.

Hoewel disco muziek op zijn hoogtepunt was in de jaren 80, was er ook veel kritiek op de stijl. Veel mensen beschouwden het als oppervlakkig en kitscherig en de muziek werd geassocieerd met drugs en seksueel promiscue gedrag. Hierdoor verloor disco muziek snel aan populariteit en werd het beschouwd als een stijl uit het verleden.

In recente jaren is er een revival geweest van disco muziek en de stijl is weer in de belangstelling gekomen.

Tom kan je ook inhuren voor; BedrijfseestTrouwfeestVerjaardagsfeest 80’s Party 90’s PartyFoute party enz

Referenties: Sportpaleis Antwerpen, Flanders Expo Gent, Tommorowland en heel veel fuiven in feesten in binnen en buitenland.