80’s Party Dj – Eighties

80’s DJ Tom Cosyns voor elke 80’s party of 80’s fuif
Dj Tom Cosyns is een professionele dj met 25 jaar ervaring als Dj. De geknipte Dj voor jou Back to the 80’s Party of fuif met de beste 80’s muziekU bent in Start » Dj » Allround dj » 80’sParty Dj »
  80’s Party Dj Tom Cosyns is te boeken voor elke 80’s party of fuif met of zonder discobar.80’s party Dj Tom Cosyns is een “Stijlvol & Professioneel Dj“. Reeds 23 jaar ervaring als Feest en 80’s Dj. Steeds zorgen wij voor een gezellige sfeer en een geslaagd geheel. Onze troef is ambiance verzekerd !!! Wij kijken naar het publiek en spelen hun smaak !Een back to the 80’s Dj gezocht? Dj Tom Cosyns is de 80’s Dj die u zoekt ! Met zijn muziek kennis en know how zorgt hij er voor dat elke 80’s party een geslaagde 80’s fuif wordt. 80’s Dj Tom Cosyns is een ervaren Dj die zijn strepen verdiende zowel in discothekendans en swingcafe’s maar ook al meer dan 20 jaar succesvol feesten draait voor een zowel een jong als ouder publiek.80’s Party Dj Tom Cosyns was 6 jaar Resident Dj in de legendarische Discotheek The Lord in Schepdaal.Iedereen kan terecht bij 80’s Dj Tom Cosyns !Te boeken voor elke 80’s party voor discotheken, dans en swingcafe’s, feest, fuif of party. Alsook voor een foute partyIBack to the 80’s radio Top
De 80s Top 880 (ook bekend als Radio Veronica’s 80s Top 880) is een jaarlijks terugkerende hitparade van Radio Veronica, waarin de 880 populairste platen van de jaren 80 staan. De volgorde van de platen is gebaseerd op stemmen die door de bezoekers van de website van Radio Veronica worden uitgebracht. In het voorjaar van 2010 wordt de zesde editie van deze hitlijst uitgezonden.
Na de herstart van Radio Veronica in 2003 besloot de zenderleiding om de aloude Top 100 Aller Tijden voort te zetten als de Top 1000 Allertijden. Naar aanleiding van het succes van de Top 1000 werden spin-offs van deze lijst bedacht, waaronder een albumlijst en een lijst met uitsluitend platen uit de jaren 80. In april 2005 werd de eerste editie van deze 80s Top 880 uitgezonden. In de weken daarvoor konden luisteraars hun stem uitbrengen op hun favoriete plaat op de website van Radio Veronica.
De keuzelijst werd bepaald aan de hand van de ruim 3000 platen die in de jaren 80 in de Nederlandse Top 40 hadden gestaan, aangevuld met een aantal platen die dat niet was gelukt, zoals albumtracks De lijst kent weinig verrassingen; de populairste artiesten en platen komen al regelmatig langs in de gewone programma’s van Radio Veronica. Queen, Madonna, UB 40 en U2 staan het vaakst genoteerd in de editie van 2010. Michael Jackson kwam vaker voor in de lijst dan in de jaren daarvoor, uiteraard als gevolg van zijn dood in 2009…
Back to the 80’s The Party
Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar, maakt Grenslandhallen Ethias Arena bekend dat I love the 80 s’ in de toekomst naar het voorjaar verhuist. Op zaterdag 30 april 2011 wordt de Ethias Arena voor de tweede keer omgetoverd tot het mekka van de jaren tachtig. Voor deze tweede editie wist de organisatie niemand minder dan de Britse meidengroep Bananarama te strikken.
I love the 80 s vond vorig jaar voor het eerst plaats, in navolging van de succesvolle I love the 90 s -party s. Op het podium stonden onder meer Rick Astley, Kim Wilde en het Amerikaanse Salt-n-Pepa. Met 10.000 enthousiaste bezoekers werd meteen beslist dat er een vervolg zou komen. Dat stond gepland op 13 november van dit jaar. Deze datum bleek echter moeilijk in te passen in de agenda s van vele artiesten, waardoor we hebben beslist om het evenement naar het voorjaar te verplaatsen , vertelt Linda Manet, commercieel directeur van Ethias Arena. We gaan opnieuw voor een ijzersterke line-up en willen alleen het beste voor onze bezoekers. Met Bananarama halen we alvast een eerste eighties-kanon naar Hasselt.
Het zal opnieuw een feest van formaat worden. Bananarama, gevormd door de twee jeugdvriendinnen Keren Woodward en Sarah Dalinn, waren met hun grote kapsels, versleten T-shirts en afgedragen spijkerbroeken echte eighties-stijliconen. Sinds 1988 staan ze vermeld in het Guinness book of World records als Most successful all female Group . Enkele van hun bekendste hits zijn: Venus, Cruel Summer, It Aint what you do (It s The Way That You Do It) en Love In The First Degree. Mensen die al een ticket kochten voor de aangekondigde editie op 13 november 2010 hoeven geen speciale actie te ondernemen. Hun ticket blijft gewoon geldig op zaterdag 30 april 2011..
.
Op zoek naar een 80’s dj
Op zoek naar een back to the 80’s, back to the 90’s of back to the 70’s Dj, Dj’s, diskjockey, deejay, deejays? Enkele tips om van uw back to the 80’s, back to the 90’s, back to the 70’s party, fuif ,feest een groot succes te maken Welk back to the 80’s, 90’s of 70’s organiseert u: Binnenkort organiseert u een spetterend back to the 80’s, back to the 90’s of back to the 70’s feest. Of het nu gaat om 70’s, 80’s of 90’s party, feest of andere dansgelegenheid er komt heel wat bij kijken. Niet enkel de radio of tv reclame , de catering, feestzaal of het opmaken van de uitnodigingen is van groot belang ook het inhuren van de gepaste Back to the dj is een belangrijke factor om tot een geslaagd back to the 80’s, back to the 90’s, back to the 70’s feest te komen.
Meestal is de keuze van de dj het moeilijkst, meestal heb je de dj’s die je terugvindt via het internet nog nooit aan het werk gehoord en ken je ze helemaal niet. Zal de dj de gepaste 70’s, 80’s of 90’s muziekkeuze draaien? Past de dj zijn muziekkeuze wel voldoende aan naargelang het aanwezige publiek? Is zowel de muziek als lichtinstallatie die de dj bij heeft voldoende voor de grootte van de zaal en het aantal aanwezigen? Zal het weer eens zo’n dj zijn die voortdurend door de micro zit te kwebbelen? Allemaal vragen die zeer moeilijk te beantwoorden zijn als je de dj niet kent… muziek keuze De belangrijkste taak van een professionele dj is het spelen van de juiste platen op het juiste moment. Een dj dient zich steeds aan te passen aan wat het publiek wenst te horen. Als ervaren dj heb je dit meestal snel door. Het komt er ook op aan om voldoende muziekgenres uit de jaren 70′ 80 of 90 en variatie aan muziek keuze in de cd koffers of platen koffers mee te hebben.
Toplijst met alléén 80 jaren muziek
Op zoek naar een overzicht van de beste platen uit de 80’s ? Klik hier en ontdek een lijst met de leukste eighties muziek

Een dj van het Amerikaans-Engelse disc jockey is van oorsprong de persoon die de platen op de draaitafel of platendraaier legt. Tegenwoordig wordt echter de afkorting dj (meestal DJ in namen) of deejay (met Engelse uitspraak) meer gebruikt. Een vrouwelijke diskjockey wordt wel aangeduid met de Engelse term DJ. Er zijn diskjockeys op de radio en in discotheken. Sommigen organiseren hun eigen shows waarmee ze zelfstandig optreden.

Radio-dj

Een dj in een radiostudio praat veelal de platen aan elkaar (“praatje, plaatje”) en is dus eigenlijk een presentator. Hiermee geeft hij of zij een radioprogramma een karakter.

80’s Dj Tom Cosyns begon op 13 jarige leeftijd als dj bij Radio Alpina in Schendelbeke in 1983. Alpina was een Piratenzender die van 1982 tot einde 1985 in de ether was voor Geraargsbergen en omgeving. De radio had geen vergunning en besloot de uitzendingen te stoppen op kerstdag 1985. Tom verhuisde naar Topradio Data in Lierde waar hij dj was van begin 1986 tot eind 1987. Sinds eind 1987 werd hij dj en vaste medewerker bij Radio Del Sol Ninove.

Discotheek-dj

Een dj die in discotheken draait, beschikt meestal over twee platenspelers of cd-spelers met een mengpaneel. Met het mengpaneel kan hij de volumes en tonen van de liedjes per kanaal aanpassen. Meestal zit er ook een snelheidsregeling (Pitch) op beide media. Hiermee kan de dj twee nummers op hetzelfde tempo zetten zodat hij ze mooi in elkaar kan laten overlopen. Sommige bekende dj’s maken zelf hun eigen liedjes of maken een remix van een al ouder of bestaand liedje. Het beroep DJ blijft voor de meeste mensen een hobby, maar voor sommige is er goed geld mee te verdienen afhankelijk van technische vaardigheden en naamsbekendheid.

80’s Dj Tom Cosyns begon zijn dj carriere op 17 jarige leeftijd in 1987 in Discotheek Tropicana in Geraardsbergen, waar hij ongeveer 4 jaar Resident Dj was op zaterdag. Hij nam het over op zaterdag van Phil Watts die nadien naar Discotheek Boccaccio verhuisde.

Dj-optreden

De dj in een rechtstreekse situatie is meestal iemand die platen, meestal van het dancegenre, aan elkaar mixt. In tegenstelling tot de radio-dj die de platen via de computer ten gehore brengt, mixt de live-dj met vinylplaten. Door de ontwikkeling van pitch-control bij cd-spelers neemt het gebruik van cd’s echter ook toe. Rond 2010 stapt een aantal dj’s over op USB-stick en geheugenkaarten.

Dj Termen Beroep | Radio-dj | Live-dj – Voor meer zie de categorie Deejays van Wikimedia Commons.

DJ 80’s – Eighties Party Muziek

Eighties -muziek is muziek die typisch is voor de jaren tachtig. In navolging van de eighties-muziek werd nog meer de nadruk gelegd op de beat in de muziek en een belangrijke stroming die in het begin van de jaren negentig opkwam, was de housemuziek.

Elk jaar in November draait Joe fm de I Love The 80’s Top 800 : bekijk hier de volledige lijst van 2011

I Love The 80s I Love The 80’s: nu ook op cd!

Kan je ook volop genieten van de I LOVE THE 80’S TOP 800? Haal dan zeker de nieuwe verzamelaar I LOVE THE 80’S in huis. Een dubbele cd met daarop het beste van de jaren ’80. Hits van Rick Astley, OMD, Falco, Anne Clarke, Duran Duran, Blondie, David Bowie etc. zorgen ervoor dat je de jaren ’80 – toch op muzikaal…